Om oss

Om du är ute efter ett boende för din resa är Hotels.com något för dig. Vi älskar att resa, och det vet vi att du också gör. Därför gör vi det busenkelt att boka med oss. Hotels.com har allt, med hundratusentals boenden i hela världen och 90 lokala webbsidor på 41 olika språk.

Välj Språk
Hotels.com Hotel Price Index™ 2017
  • Vad betalade svenskarna för boende utomlands?

Filter by

Ladda hem hela listan med städer

Genomsnittliga nattliga hotellpriser som betalas av svenska resenärer inom sina 30 mest populära internationella destinationer i 2017
Hämta
Sveriges 100 populäraste utrikesdestinationer

Svenska resenärer spenderade mer på boende utomlands på 80 av de 100 populäraste destinationerna än 2016.

I hela världen var 2017 ett rekordår vad gällde antalet besökare. Antalet internationella turister globalt ökade med 7 % till 1 322 miljoner detta år, enligt den senaste världsturistbarometern från UNWTO.

Prisökningen för svenska resenärer var störst i Europa, och den mest prisvärda världsdelen att resa till år 2017 var Asien.

 

  • Populärast region för avresa: Europa
  • Mest prisvärda region: Asien
  • Störst genomsnittliga prisökning: Rhodos med +19%
  • Störst genomsnittliga prisminskning: Kyoto med -7%
London

Europa

London var den populäraste destinationen, Alanya den mest prisvärda och Reykjavik den dyraste för svenska resenärer.

Över hälften av de 100 populäraste destinationerna för svenskar låg i Europa, trots att kronan försvagades mot euron under 2017.

Det dyraste boendet i regionen fanns i Reykjavik, och de andra nordiska huvudstäderna tenderade att vara billigare. Köpenhamn var en av de fem populäraste städerna, trots att den var en av de dyrare, men den största prisökningen sågs i Oslo.

Spanien var som alltid en favorit bland svenskarna med 11 resmål bland de 100 populäraste. Det var föga överraskande med tanke på att Spanien knep andraplatsen från USA för världens mest besökta länder 2017. Fuengirola var den enda spanska staden med ett snittpris på under 1 000 kronor, detta trots en ökning på 15 %. Struligheterna i Barcelona runt den katalanska självständighetsomröstningen i slutet av 2017 till trots ökade destinationen ändå med över 10 %. Tidigt 2017 införde staden en ny lag med ett moratorium mot byggandet av nya hotell, något som sannolikt kan komma att påverka priser i framtiden.

 

Paris

Amsterdam tog också beslut om ett byggnadsstopp för nya hotell i stora delar av staden, och den minskade tillgången på hotellrum i kombination med ett ökat antal besökare till staden betydde att svenska resenärer såg en prisökning på 10 % jämfört med 2016.

Även Paris tog emot ett ökat antal besökare samtidigt som staden fortfarande återhämtar sig efter terrorattackerna 2015. Snittpriset i staden ökade med 5 %, men den kom ändå inte med på listan över de 20 dyraste europeiska destinationerna. Cannes, däremot, i södra Frankrike, hade Europas näst högsta priser, efter en ökning på 5 %.

Grekland hade ett rekordår vad gällde besökssiffror; Rhodos såg en snittprisökning på 19 % och Aten 12 %.

Svenska resenärer i Moskva betalade 13 % mer än 2016, vilket kan vara ett resultat av stadens förberedelser inför fotbolls-VM 2018.

Snittpris per natt betalat av svenska resenärer på utvalda destinationer i Europa - 2017 jämfört med 2016 (i kronor)
New York

Nordamerika

13 städer i USA på svenska topp 100 – en färre än 2016

Ett sjunkande antal internationella besökare i USA och en stärkt svensk krona mot dollarn höll alla ökningar på max 10 %.

Det låg 6 städer i USA bland de 10 dyraste städerna totalt, och både New York, Key West och Hollywood hamnade över 2 000-kronorsstrecket. New York var den enda staden i USA som kom med bland svenskarnas 10 populäraste resmål 2017.

Vissa destinationer hade lägre snittpriser än i fjol, då Fort Lauderdale, Miami och Key West drabbades av orkanen Irma i september. Temaparkernas huvudstad Orlando var USA:s mest prisvärda besöksmål, trots att priserna där ökade med 7 %. Kasinostaden Las Vegas kom tvåa, med en ökning på 3 % av snittpriset, men trots detta hade staden färre besökare än året innan.

Snittpris per natt betalat av svenska resenärer på utvalda destinationer i Nordamerika - 2017 jämfört med 2016 (i kronor)
Tokyo

Asien

2017 kunde svenska resenärer tillbringa 6 nätter i Pattaya för samma pris som 1 enda natt i Key West

Femton av de 20 destinationerna med lägst priser låg i Asien, och Pattaya, Ho Chi Minh-staden och Kuala Lumpur var allra mest prisvärda. Thailand var Asiens populäraste land bland svenskarna, och 11 resmål i Thailand fanns med på topp 100. I princip alla erbjöd boende för snittpriser under 1 000 kronor per natt. Bangkok och Phuket fanns också med bland de tio mest populära destinationerna.

Kronans styrka mot den japanska yenen betydde att svenska resenärer fann lägre priser både i Tokyo och Kyoto.

Bali hade ett tufft slut på 2017, med utbrottet av vulkanen Gunung Agung, och det efterföljande askmolnet. Även om detta avskräckte en del resenärer steg resmålets snittpris med 11 %.

Hongkong korades till den mest besökta staden av internationella resenärer år 2017, och svenskarna betalade i snitt 4 % mer för boende där än förra året.

Snittpris per natt betalat av svenska resenärer på utvalda destinationer i Asien - 2017 jämfört med 2016 (i kronor)
Sydney

Resten av världen

Svenska resenärer betalade mer i både Sydney och Melbourne 2017

Marocko tog emot ett rekordantal besökare och i Marrakech steg priserna med i snitt 5 %.

Dubai var ytterligare en destination som lockade rekordmånga internationella resenärer och trots att snittpriset förblev ett av de högsta på hela listan ledde den ökade konkurrensen från de många nyöppnade hotellen till att bromsa in prisökningar.

Snittpris per natt betalat av svenska resenärer på utvalda destinationer i utlandet - 2017 jämfört med 2016 (i kronor)
Din browser är för gammal – uppdatera din browser för att visa sidan ordentligt