Om oss

Om du är ute efter ett boende för din resa är Hotels.com något för dig. Vi älskar att resa, och det vet vi att du också gör. Därför gör vi det busenkelt att boka med oss. Hotels.com har allt, med hundratusentals boenden i hela världen och 90 lokala webbsidor på 41 olika språk.

Välj Språk
Hotels.com Hotel Price Index™ 2017
  • Vad är HPI?

Hotel Price Index(HPI) från Hotels.com® är en unik, global rapport om snittpriser på boende på större resmål världen över. Vi är bra på det vi gör, och vi har gjort det i över ett decennium.

2004 satte vi vårt index till 100, och ända sedan dess har vi följt varenda bokning som gjorts på Hotels.coms 90 webbsidor av alla stjärngraderingar och alla boendetyper. Vi samlar alltså in MÄNGDER av data, analyserar allt och förvandlar siffrorna till HPI-rapporten, så att du kan se hur priserna har förändrats på dina favoritdestinationer, var du kan hitta mest prisvärt boende, vad som händer i ditt hemland och vilka trender du borde hoppa på.

HPI bygger på bokningar av allt från 1- till 5-stjärniga hotellkedjor och fristående boenden, till självhushållslägenheter och Bed and Breakfasts – och till och med en och annan trädkoja. Alla priser du ser i HPI-rapporten motsvarar vad folk faktiskt betalade per rum, per natt baserat på dubbel beläggning, inklusive skatter och avgifter. Vi gissar inte och vi använder oss inte av “annonserade” priser.

Den internationella räckvidd Hotels.com har, vad gäller både kunder, resmål och individuella boenden, gör Hotel Price Index till en av de mest heltäckande måttstockar som finns tillgängliga.

Vi är stolta över att HPI anses vara den ultimata rapporten över hotellpriser som betalats runtom i världen. Den används som referensverktyg av media, resenärer, hotellägare, finansanalytiker, investerare, turistföreningar och akademiker.

Det är många siffror som går in i rapporten för att ge dig dessa resultat, och nedan kan du läsa lite mer om vad varje del innehåller och betyder.

Globalt index

Rubriken Hur har boendepriserna förändrats globalt? låter kanske inte som om den behöver någon förklaring, och det gör den kanske inte. Men det handlar om lite mer än bara hur mycket folk spenderade på en semester eller affärsresa. Det här stycket visar ändringar i Hotel Price Index på en global och regional skala sedan starten 2004 (då indexet sattes till 100). Genom att följa prisskillnaden som ett index kan vi (och du) enkelt se förändringarna som sker världen över. Då slipper vi tänka på vad som händer med valutakurserna. Vi har inkluderat alla relevanta transaktioner på Hotels.com från 2017 och presenterat dem relativt till varje marknads omfattning.

Valuta

Avsnittet Vad betalade svenskarna för boende utomlands? visar vad svenska resenärer betalade i snitt för en övernattning, per rum, per natt (inklusive skatter och avgifter) 2017 jämfört med 2016. Här visas ändringen i verkliga priser som svenska kunder betalat, vilket reflekterar variationer i både växelkurs och hotellpriser.

Under rubriken Vad spenderade resenärer i Sverige?  kan du läsa om snittpriser som betalades av internationella besökare i Sverige den dag de bokade. Priserna anges i kronor, för det känns mest logiskt så. Här kan du också hitta uppgifter om de snittpriser svenskarna själva betalade på resor inrikes.

Stjärngraderingar

Avsnitten Vart kan jag resa för max 1 250 kronor per natt?, Vad är en stjärna värd? och Vart fanns det billigaste lyxboendet? visar dig vad svenskar i snitt betalade för övernattningar på 1- till 5-stjärniga boenden 2017 jämfört med 2016, något som kan vara till nytta för den som vill hitta prisvärt boende och räkna ut vad som behövs sparas inför resan.

Budgetverktyg

Sidan Hur mycket ska jag spara? är ett interaktivt verktyg med vilket du kan jämföra snittpriset svenska resenärer betalade i kronor i några av världens största städer. Kolla in verktyget för att se hur du får ut det mesta av din resebudget, eller för att räkna ut vad du behöver spara inför den där episka långsemestern.

Bara så du vet, så har alla hotellpriser och procentsatser som anges har avrundats uppåt eller nedåt till närmaste heltal.

Om du vill se rapporter med andra valutor och på andra språk kan du välja i menyn längst upp på sidan eller kontakta oss.

Din browser är för gammal – uppdatera din browser för att visa sidan ordentligt