Om oss

Om du är ute efter ett boende för din resa är Hotels.com något för dig. Vi älskar att resa, och det vet vi att du också gör. Därför gör vi det busenkelt att boka med oss. Hotels.com har allt, med hundratusentals boenden i hela världen och 90 lokala webbsidor på 41 olika språk.

Välj Språk
Hotels.com Hotel Price Index™ 2017
  • Vad är en stjärna värd?

Filter by

Ladda hem hela listan med städer

Genomsnittliga hotellrumspriser i SEK som har betalats per natt av svenska resenärer under 2017 på 35 av de populäraste destinationerna utifrån stjärngradering
Hämta

5 stjärnor

Strax över 2 600 kronor var skillnaden mellan det högsta och lägsta snittpriset svenskar betalade i de populäraste städerna för en natt på ett 5-stjärnigt boende. Florens var den dyraste på 3 529 kronor, och Kuala Lumpur var den billigaste på 915 kronor. Det var alltså nästan möjligt att bo 4 nätter på ett 5-stjärnigt boende i Malaysias huvudstad för samma pris man fick betala för en i Florens.

Malmö var den mest prisvärda hemmadestinationen för 5-stjärnigt boende med ett snittpris på 1 168 kronor per natt.

Svenska resenärer som ville ha sig ett riktigt kap kunde i genomsnitt bo på ett 5-stjärnigt boende i Torremolinos billigare än vad det kostade med ett 4-stjärnigt. I både Malmö och Bryssel kostade det under 200-lappen att byta upp sig från 4 till 5 stjärnor.

De tio högsta snittpriserna svenska resenärer betalade per natt för 5-stjärniga boenden 2017 (i kronor)
De tio lägsta snittpriserna svenska resenärer betalade per natt för 5-stjärniga boenden 2017 (i kronor)
Budapest

4 stjärnor

Den som var ute efter 4-stjärnigt boende för ett snittpris på under 1 000 kronor hade 23 valmöjligheter i Asien, Europa och norra Afrika; t.ex. Budapest, Beijing, Marrakech och Seoul.

 

Marocko

3 stjärnor

Asien, Turkiet och Marocko var väldigt prisvärda resmål för 3-stjärnigt boende, med 11 destinationer under 500 kronor. Men de var ändå inte de billigaste, utan det var Pattaya med ett snittpris på 266 kronor.  Svenska destinationer kunde inte riktigt tävla med sådana prisnivåer, och Malmö som kom närmast låg nästan 600 kronor över det lägsta snittpriset för 3-stjärnigt boende. Jönköping låg över 800 kronor över.

Las Vegas

2 stjärnor

Asien visade sig vara det bästa resmålet för nattlogi i budgetvariant, och erbjöd 7 platser där snittpriset låg under 200 kronor för 2-stjärnigt boende. Litauens huvudstad Vilnius var den enda europeiska destinationen som kom i närheten, med 240 kronor per natt. Las Vegas var billigast i USA på den här fronten, men hamnade ändå på över 600 kronor natten.

Stjärngarderingsspecifika snittpriser per natt betalade av svenska resenärer i utvalda städer 2017 (i kronor)
Din browser är för gammal – uppdatera din browser för att visa sidan ordentligt