Om

Hotels.com L.P. driver Hotels.com™, en ledande webbsida för hotellbokningar med hundratusentals hotell, från internationella kedjor och all-inclusive-resorter till lokala favoriter och bed & breakfast, tillsammans med all information som behövs för att boka en härlig vistelse.

Välj Språk
Hotels.com Hotel Price Index™ 2016
  • Vad är en stjärna värd?

Ladda hem hela listan med städer

Genomsnittliga hotellrumspriser i SEK som har betalats per natt av svenska resenärer under 2016 på 35 av de populäraste destinationerna utifrån stjärngradering
Hämta

Letar du efter en prisvärd weekendresa för ett miljöombyte eller kanske en lyxig semester för att fira något? Titta i så fall på priserna efter stjärngradering som visas här, så kan du undersöka hur du får din budget att räcka lite längre. Om du till exempel tycker att priset är viktigare än läget finns 5-stjärnigt boende på destinationer med färre besökare. Du kan boka dessa för samma pris som en lägre stjärngradering kostar på en mer välbekant destination. Vill du ha en uppgradering? Att gå upp ett steg i stjärngraderingen behöver inte kosta så mycket som du tror. På samma sätt går det ibland att spara genom att boka en stjärna mindre, särskilt om de bekvämligheter som en extra stjärna innebär inte är avgörande för dig.

Restips från experterna: håll utkik efter hotell vars recensioner är högre än stjärngraderingen, så kan du få valuta för pengarna.

Lägsta genomsnittliga pris på 5-stjärnigt boende för svenska resenärer: Kuala Lumpur för 882 kronor per natt
Högsta genomsnittliga pris på 5-stjärnigt boende för svenska resenärer: Los Angeles för 3 598 kronor per natt

Så lever du lyxliv

  • Strax över 2 700 kronor skiljer det högsta och lägsta snittpriset som betalas per natt på 5-stjärniga hotell i de populäraste städerna för svenska resenärer. Los Angeles toppade listan på 3 598 kronor natten, följt av Hollywood och Florens. Svenska städer erbjöd mer för pengarna på den här nivån, och snittpriserna låg mellan 1 170 och 1 790 kronor.
  • Det lägsta snittpriset på 5-stjärniga logialternativ fanns i Kuala Lumpur, Istanbul och Riga, där priset per natt låg på under 1 000 kronor. Malmö var också i topp tio bland lyxboenden med lägst snittpris.
  • För samma pris som en enda natt kostade på 5-stjärnigt boende i Los Angeles kunde svenska resenärer i snitt ha bott i fyra nätter på 5-stjärnigt hotell i Kuala Lumpur.
De tio lägsta snittpriserna svenska resenärer betalade i SEK per natt för 5-stjärniga hotell under 2016
  • Berlin
De tio högsta snittpriserna svenska resenärer betalade i SEK per natt för 5-stjärniga hotell under 2016
Pattaya

Utbud och valuta för pengarna på 4-stjärnigt boende

  • Det fanns 29 destinationer i Asien och Europa där snittpriset på 4-stjärnigt boende låg på under 1 000 kronor, däribland Helsingborg. I Pattaya, Istanbul och Kuala Lumpur var snittpriserna som lägst, och i samma kategori fanns några av Europas och Asiens viktigaste turiststäder, däribland Bangkok, Berlin och Peking.
Kuala Lumpur

Håll koll på din budget

  • På den 3-stjärniga nivån fanns 14 destinationer med snittpriser på under 500 kronor natten. I den här kategorin hade svenska städer svårare att konkurrera och i Jönköping och Göteborg låg det genomsnittliga priset mer än dubbelt så högt.
  • Det fanns fler exempel på prisvärda alternativ i den 2-stjärniga kategorin, där det fanns fem olika alternativ för under 200 kronor natten. Av dessa låg priserna lägst i Kuala Lumpur, Phang Nga och Bangkok, medan snittpriset på svenska destinationer låg på 570-990 kronor per natt. För en billig weekend i Europa var Vilnius det bästa alternativet, medan Orlando var det mest prisvärda alternativet i USA.
Genomsnittliga hotellrumspriser som betalats av svenska resenärer utifrån stjärngradering - utvalda städer under 2016 i SEK
Din browser är för gammal – uppdatera din browser för att visa sidan ordentligt