Om

Hotels.com L.P. driver Hotels.com™, en ledande webbsida för hotellbokningar med hundratusentals hotell, från internationella kedjor och all-inclusive-resorter till lokala favoriter och bed & breakfast, tillsammans med all information som behövs för att boka en härlig vistelse.

Välj Språk
Hotels.com Hotel Price Index™ 2016
 • Sverige lockar

Inrikesresor och inresor till Sverige – ökad popularitet höjer snittpriset något

2016 var ännu ett framgångsrikt år för den svenska turistsektorn, på grund av det ökande antal internationella resenärer som anlände på sommaren, så väl som den starka utvecklingen vad gäller inrikesresor. Det växande antalet övernattningar i hela landet ledde till en generell trend med måttliga prisökningar, särskilt bland Sveriges 20 populäraste destinationer för inhemska resor, samt inresor till Sverige. Emellertid var denna ökning i ensiffriga tal, och det noterades ingen kraftig prisökning på någon särskild destination.

Denna balanserade tillväxt innebar att både inhemska och internationella resenärer fick uppleva Sveriges finaste resmål för under 1 000 kronor natten. Övriga resmål bland listans 20 populäraste destinationer hade också prisvärda hotellrum att erbjuda båda grupperna med resenärer.

 • Genomsnittlig prisändring för internationella besökare: +4%
 • Populärast destination för internationella besökare: Stockholm
 • Störst genomsnittliga prisökning: Jönköping med +8%
 • Störst genomsnittliga prisminskning: Örebro med -7%
 • Populärast destination för internationella besökare: Stockholm
 • Störst genomsnittliga prisökning: Jönköping med +8%
 • Störst genomsnittliga prisminskning: Örebro med -7%
Malmö

Vad svenska resenärer betalade på de 20 populäraste inhemska resmålen

 • Svenska resenärer betalade mer på 13 av de 20 populäraste inhemska destinationerna under 2016. Priserna var oförändrade på tre av destinationerna och sjönk på fyra av dem. Emellertid låg alla procentuella förändringar på mindre än 10 %.
 • I hela Sverige betalade inhemska hotellgäster i snitt 3 % mer än under 2015.
 • Stockholm var den populäraste destinationen för svenska resenärer, trots ett relativt högt hotellpris per natt, samt måttliga procentuella ökningar.
 • Malmö var en av fem resmål bland svenskars 20 favoriter och snittpriset låg under 1 000 kronor per natt. De andra var Västerås, Helsingborg och Örebro, tre städer där snittpriset sjönk. I Gävle och Växjö noterades en av de högsta ökningarna mätt i procent.
 • Bland de 20 inhemska destinationer där svenskar betalade mest toppade Visby listan, men det skedde ingen procentuell ökning jämfört med 2015.

Filter by

Ladda hem hela listan med 20 städer

Genomsnittliga nattliga hotellpriser som betalas av svenska resenärer inom sina 20 mest populära inhemska resmål 2016
Hämta
Snittpris per natt betalat av svenska resenärer på utvalda destinationer i Sverige - 2016 jämfört med 2015 i kronor
Örebro

Vad internationella resenärer betalade på sina 15 svenska favoritdestinationer

 • Antalet internationella resenärer som besökte Sverige ökade något under sommaren. Av de 15 populäraste inhemska resmålen steg det genomsnittliga hotellpriset på nio destinationer och var oförändrade på två av dem. På fyra av destinationer sjönk snittpriset. Om vi ser på Sverige som helhet betalade utländska gäster i snitt 4 % mer än under 2015.
 • Enligt HPI:s data betalar internationella besökare generellt mer för sina hotellrum än lokala gäster, vilket var sant i Sverige under 2016, även om prisskillnaden var liten – i snitt 49 kronor mer per natt. Denna avvikelse i pris kan bero på växelkurs eller läge och kvalitet på de hotell besökarna tenderar att välja.
 • Bland de 15 populäraste platserna hade Malmö lägst snittpriser trots en måttlig uppgång. I Strömstad noterades dock det högsta totala priset.
 • Den kraftigaste prisminskningen sågs i Örebro, medan Jönköping och Uppsala hade störst prisökningar.
 • I Stockholm ökade det totala antal hotellnätter som utländska gäster bokade under sommaren och det var den populäraste svenska destinationen för internationella resenärer. De betalade i snitt 4 % mer för att bo i huvudstaden under 2016.  

Filter by

Ladda hem hela listan med 20 städer

Genomsnittliga nattliga hotellpriser som betalas i de 20 mest populära destinationerna för besökare till Sverige 2016
Hämta
Snittpris per natt betalat av internationella resenärer på utvalda destinationer i Sverige - 2016 jämfört med 2015 i kronor
Din browser är för gammal – uppdatera din browser för att visa sidan ordentligt