Om

Hotels.com L.P. driver Hotels.com™, en ledande webbsida för hotellbokningar med hundratusentals hotell, från internationella kedjor och all-inclusive-resorter till lokala favoriter och bed & breakfast, tillsammans med all information som behövs för att boka en härlig vistelse.

Välj Språk
Hotels.com Hotel Price Index™ 2016
  • Städer för mindre än 1 000 kronor

Filter by

Ladda hem hela listan med städer

Den stjärngradering svenska resenärer fick för i genomsnitt 1 000 SEK eller mindre per natt på 30 av de populäraste destinationerna under 2016
Hämta
Globala erbjudanden i överflöd för svenska resenärer

Svenska resenärer var lyckligt lottade under 2016 då de kunde välja och vraka bland inrikes- och utrikesdestinationer, samt ett brett utbud med boendealternativ för under 1 000 kronor per natt. I denna priskategori fanns 3- och 4-stjärnigt boende, och även 5-stjärniga alternativ i både Europa och Asien. Detta berodde på ett kraftigt genomsnittligt prisfall jämfört med 2015. Svenskar som ville resa till andra destinationer än Las Vegas och Orlando i USA var tvungna att öka sin budget något, eller söka i kategorin med 2-stjärniga eller 2-stjärniga hotell.

Sydney

Stjärngradering – kategorier för under 1 000 kronor per natt

  • I den 5-stjärniga kategorin fanns tre destinationer där snittpriset 2016 låg på under 1 000 kronor per natt: Istanbul, Kuala Lumpur och Riga.
  • Den 4-stjärniga nivån hade ett större utbud med 16 destinationer i Europa och Asien. På nära håll inkluderade dessa Budapest, Prag och Tallinn och på långdistans Bali, Bangkok och Peking.
  • Av de 36 destinationer som erbjöds i den 3-stjärniga kategorin låg de flesta i Europa. Det var den största av grupperna och här fanns sex svenska städer med, däribland Stockholm, Malmö och Uppsala. Andra europeiska städer på samma nivå var Bryssel, Berlin, Helsingfors och Madrid. Las Vegas och Orlando var de första nordamerikanska destinationerna som fanns med i kategorin. Utöver dessa inkluderades sex asiatiska resmål, däribland Hongkong och Singapore. Ytterligare städer i den här sektionen var Kapstaden, Dubai, Sydney och Playa del Carmen.
Barcelona
  • I den mindre gruppen som utgjorde den 2-stjärniga nivån ingick bland annat två svenska städer, men även några av Europas populäraste resmål, så som Barcelona, London och Paris. Tokyo var det enda asiatiska alternativet, men det fanns tre destinationer från USA: Chicago, Washington D.C. och San Diego.
  • För under 1 000 kronor per natt fanns europeiska alternativ i den 1-stjärniga kategorin, bland annat i Amsterdam, Köpenhamn och Rom. I USA erbjöds logialternativ i Key West, Los Angeles och New York.
Stjärngraderingen som svenska resenärer fick för snittpriser under 1 000 kronor natten i utvalda städer 2016
  • New York

Så fungerar stjärngraderingar för hotell

Det finns inget universellt system för stjärngradering. Varje land har sin egen struktur och i vissa fall, exempelvis i Storbritannien, finns flera system. Resenärer bör därför vara medvetna om att hotells standard och faciliteter kan skilja sig när man bokar rum med samma stjärngradering i olika länder.

Med hjälp av gästomdömen går det också att bedöma hotellets standard. På Hotels.com finns fler än 25 miljoner verifierade recensioner skrivna av personer som har bott på hotellen. Deras åsikter kan hjälpa dig att bestämma dig när du söker efter det perfekta resmålet. På så sätt kan du få den finast möjliga reseupplevelsen.

Din browser är för gammal – uppdatera din browser för att visa sidan ordentligt