Om

Hotels.com L.P. driver Hotels.com™, en ledande webbsida för hotellbokningar med hundratusentals hotell, från internationella kedjor och all-inclusive-resorter till lokala favoriter och bed & breakfast, tillsammans med all information som behövs för att boka en härlig vistelse.

Välj Språk
Hotels.com Hotel Price Index™ 2016
  • Prisvärd lyx

Svenska resenärer betalade betydligt mindre för 4- och 5-stjärnigt boende bland många av världens populäraste städer under 2016, av en rad olika skäl.

  • Milano var värd för världsutställningen 2015 och välkomnade fler än 20 miljoner besökare. Att snittpriset på 4-stjärniga alternativ sjönk kan förklaras av att priserna återgick till det normala under 2016.
  • I Istanbul rådde politisk instabilitet och ett säkerhetsläge som avskräckte många besökare och således orsakade prisfall i båda kategorierna.
  • En liknande situation med sänkt antal besökare pågick i Frankrike, särskilt i Paris, i kölvattnet av terrorangreppet i november 2015.
  • Snittpriset på 5-stjärnigt boende sjönk 2016 på grund av att värdet på pundet föll jämfört med andra stora valutor, i synnerhet under halvåret efter beslutet om brexit.
Destinationer där priser betalade per natt i SEK av svenska resenärer för förstklassiga hotell minskat mest mellan 2014 och 2015
Din browser är för gammal – uppdatera din browser för att visa sidan ordentligt