Om

Hotels.com L.P. driver Hotels.com™, en ledande webbsida för hotellbokningar med hundratusentals hotell, från internationella kedjor och all-inclusive-resorter till lokala favoriter och bed & breakfast, tillsammans med all information som behövs för att boka en härlig vistelse.

Välj Språk
Hotels.com Hotel Price Index™ 2016
  • Om HPI

Hotels.coms™ Hotel Price Index™ (HPI™) är en regelbundet återkommande rapport om hotellpriser på större destinationer över hela världen.

HPI baseras på bokningar genom Hotels.coms sidor och visar de priser som kunder faktiskt betalat per rum och natt, inklusive skatter och avgifter, snarare än utannonserade priser. HPI startade 2004 och startindex sattes på 100. Det omfattar alla bokningar och alla stjärngraderingar, från 1 stjärna till 5 stjärnor.

Den internationella räckvidd som Hotels.com har, både när det gäller kunder och resmål, gör Hotel Price Index till en av de mest heltäckande måttstockar som finns tillgängliga. Detta index inkluderar både hotellkedjor och oberoende hotell, liksom alternativ med självhushåll och bed & breakfast.

HPI anses vara en fullständig rapport över hotellpriser som betalats runtom i världen, och används som referensverktyg av media, hotellägare, finansanalytiker, investerare, reseorganisationer och akademiker.

 

Globalt index

På sidan Hotel Price Index världen över visas rörelser i Hotel Price Index globalt och regionalt sedan 2004. HPI sammanställs av alla relevanta transaktioner på Hotels.com under den analyserade perioden, och avvägs för att reflektera varje marknads storlek. Genom att visa hotellprisförändringar som ett index kan Hotels.com illustrera skillnader i de priser som kunder faktiskt betalat, utan att riskera att variationer i växelkurser påverkar resultatet.

 

Valuta

Sidan med hotellpriser för svenska resenärer visar vad hotellgäster från Sverige betalade internationellt per hotellrum och natt under 2016 jämfört med 2015. Här visas ändringen i verkliga priser som svenska kunder betalat, vilket avspeglar variationer i både växelkurs och hotellpriser.

Sidan Sverige i fokus redogör för hotellpriser som betalats i Sverige av alla resenärer, både svenska inrikesresenärer och internationella resenärer. De har konverterats till svenska kronor vid bokningstillfället.

Alla hotellpriser och procentsatser som anges har avrundats uppåt eller nedåt till närmaste heltal.

Mer information kommer att läggas till under de kommande veckorna, så se till att komma tillbaka för att ta del av mer data och kunskap om andra ämnen.

Det finns även rapporter med andra valutor och på andra språk via landsmenyn högst upp på sidan. Du kan även kontakta oss. Delta i diskussionen på Twitter med #HotelExperts.

Din browser är för gammal – uppdatera din browser för att visa sidan ordentligt