Om

Hotels.com L.P. driver Hotels.com™, en ledande webbsida för hotellbokningar med hundratusentals hotell, från internationella kedjor och all-inclusive-resorter till lokala favoriter och bed & breakfast, tillsammans med all information som behövs för att boka en härlig vistelse.

Välj Språk
Hotels.com Hotel Price Index™ 2016
  • Introduktion

Jag får ofta frågan om vilka som är de största förändringarna jag sett inom resebranschen den senaste tiden. Om jag hade svarat för ett decennium sedan, när Hotel Price Index lanserades, skulle jag ha pratat om de första stora strömmarna med resenärer från tillväxtmarknader, om pristransparens på internet, samt de naturkatastrofer som så ofta slår till mot världens olika länder. Allt detta är sant än idag, men under de senaste 12-18 månaderna har villkoren för resor förändrats på ett anmärkningsvärt sätt. Vi ser dock en positiv utveckling för resebranschen, med generell tillväxt. Det senaste året bjöd på många överraskningar eftersom en rad viktiga omröstningar och flera geopolitiska händelser inträffade:

  • Brexitomröstningen och dess försvagande inverkan på det brittiska pundet ledde sannolikt till att amerikaner och resenärer från andra länder sökte och bokade resor till högre priser. På detta sätt kunde de dra nytta av bra priser och trevliga nöjen i London, samt i städer runt om i Storbritannien.
  • Diverse händelser i Europa, så som den pågående flyktingkrisen och det politiska maktskiftet i olika länder, vars fokus ofta låg på migration och politik som påverkade resebranschen.
  • Presidentvalet i USA och Trumps snabba verkställande order om inreseförbud (och det amerikanska rättsväsendet lika snabba motreaktion) skakade om normen och förutsägbarheten vad gäller resor till USA.
  • Riksrättsprocessen mot presidenten i Brasilien, ett land som sedan länge kämpar med en instabil ekonomi, vilket redan påverkar invånarnas diskretionära utgifter.

Utöver finanssystemets och politikens inverkan på den fria rörligheten såg vi stora teknologiska framsteg, vilka gav användare bättre och snabbare tillgång till både utbud och reseinformation. Jag anser att det finns tre områden att överväga:

  • För det första utvecklas själva hotellen, där rummen har förbättrad teknologi, erbjuder gästkommunikation via mobiler och surfplattor, sociala utrymmen med uppkoppling, nyckellösa dörrar, och så vidare.
  • För det andra investerar globala webbplatser och appar liksom oss hundratals miljoner dollar varje år i teknik. Detta för att kunna ge miljontals användare i världens alla hörn ännu bättre verktyg att söka, granska och boka på alla olika enheter, så att de kan åka vart som helst, när som helst.
  • För det tredje ser vi fantastiska framsteg inom big data och AI (artificiell intelligens). Det skapar möjligheter för oss att ge verkligt personlig och relevant information till användare, när och var de än vill.

Jag vill också nämna en fjärde, lite mer framåtblickande punkt, eftersom jag tror att den kommer att bli viktig i resebranschen – nämligen den virtuella verkligheten. Alla som brukar drömma sig bort på semester förstår att det ger en helt ny nivå att kunna ”stå intill poolen” som ligger 2¬000 mil från hemmet.

Det som är spännande är att vi ser stor efterfrågan från alla åldersgrupper. Den kanske intressantaste (och mest oförutsägbara av dem) är millenniegenerationen, som tar stora språng framför oss och kommer att förändra sättet resor säljs, delas och upplevs. Om vi kikar framåt ytterligare kan utbudet med olika rumstyper komma att se mycket annorlunda ut i framtiden, eftersom nya slags semesterbostäder, så som de alternativ vårt systerbolag HomeAway erbjuder, är på snabb framfart. De skapar och tillfredsställer nya sätt att resa och bo på icke-standardiserade platser, vilket sprider nya erfarenheter och bidrar därmed till ökad konkurrens inom hotellbranschen.

Med detta sagt finns vissa fundamentala saker som aldrig kommer att förändras vad gäller resor: Människor vill besöka nya platser! Det är sant för fler och fler varje år.

Med Hotel Price Index fortsätter vi att utveckla visuellt användbar information om de platser människor har rest till under det gångna året. Vi illustrerar förändringar vi sett bland miljontals bokningar på vår webbsida och noterar hur mycket resenärer har betalat för sina hotellvistelser. Vem vet, nästa HPI kanske kommer att visas i virtuell verklighet, medan toppdestinationerna återskapas i en 3D-skrivare. Dröm stort!

 

Johan Svanström

President, Hotels.com varumärke

Din browser är för gammal – uppdatera din browser för att visa sidan ordentligt