Om oss

Hotels.com er det naturlige valget når du skal finne overnatting. Vi elsker å reise, og det vet vi at du gjør også. Derfor gjør vi det kjempelett å bestille hos oss. Hotels.com™ tilbyr hundretusenvis av overnattingssteder verden rundt og 90 lokale nettsteder på 41 språk.

Velg Språk
Hotels.com Hotel Price Index™ 2017
  • Hvor mye er en stjerne verdt?

Filter by

Download the full list of cities analysed.

Den gjennomsnittlige prisen på et hotellrom betalt av norske reisende, sortert etter stjerner i populære destinasjoner i 2017
Download

Ser du etter en rimelig weekendtur, bare for å få en liten forandring, eller et luksusopphold for en spesiell anledning? Da burde du se på informasjonen vi viser her om pris sammenlignet med stjernerangering, slik at du kan få pengene til å strekke litt lenger. Hvis valuta for pengene for eksempel er viktigere enn beliggenhet, finnes det mange femstjernershoteller litt utenfor de mest populære områdene som kan bestilles for samme pris som lavere rangerte hoteller på mer kjente steder. Har du lyst på en oppgradering? Det å gå opp et stjernenivå koster ikke nødvendigvis like mye som man skulle tro. På motsatt hold kan du også spare litt på å gå ned et hakk, spesielt hvis fasilitetene som tilbys for den ekstra stjernen ikke er viktige for oppholdet ditt.

Tips: Se etter hoteller med gjesterangeringer som er mye høyere enn stjernerangeringen for å få fantastisk verdi for pengene.

5-stjerners

Prisforskjellen mellom en natt på 5-stjernershotellet med høyest pris og hotellet som ga mest for pengene på nordmenns mest populære reisemål, var på ca. 3600 kroner.

Reykjavik toppet listen på 4066 kroner per natt, mens Oslo lå like under halvparten av dette beløpet. De laveste snittprisene på 5-stjerners overnatting ble registrert i Riga, Kuala Lumpur, Pattaya og Istanbul, samtlige under 1000 kroner. Det var mulig å bo fire netter på et 5-stjerners hotell i den latviske hovedstaden sammenlignet med én natt i Reykjavik.

Observante norske gjester la kanskje merke til at de kunne oppgradere fra 4- til 5-stjerners overnatting i Malmö og Brussel for under 150 kroner.

De 10 laveste gjennomsnittsprisene i NOK betalt per natt av norske reisende for 5-stjernershoteller i 2017
De 10 høyeste gjennomsnittsprisene i NOK betalt per natt av norske reisende for 5-stjernershoteller i 2017
Bali

5-stjerners

23 reisemål i Asia, Europa og Nord-Afrika hadde snittpriser på under 1000 kroner for 4-stjerners overnatting. Pattaya hadde størst valuta for pengene med 441 kroner, mens i Europa hadde Alanya lavest pris med 515 kroner. Norske reisemål forble konkurransedyktige med et snitt på under 1500 kroner.

3-stjerners

I 3-stjernersklassen er det ingen overraskelse at Asia og Tyrkia ga mest for pengene – med 11 reisemål under 500 kroner. Alanya, Kuala Lumpur og Pattaya lå lavest denne gangen. I denne klassen var det vanskeligere for norske reisemål å konkurrere. Stavanger var nærmest, og lå mer enn 600 kroner over det laveste 3-stjerners-gjennomsnittet.

2-stjerners

Syv reisemål hadde et snitt på under 200 kroner i 2-stjernersklassen. Her lå Shanghai, Bali og Bangkok lavest. I Europa var Vilnius det beste alternativet, og i USA var det Orlando.

Gjennomsnittspriser for hotellrom per natt i NOK betalt av norske reisende etter stjernerangering i utvalgte byer i 2017
Utdatert nettleser. Oppdater nettleseren din, slik at du kan se denne siden uten feil.