Om oss

Hotels.com er det naturlige valget når du skal finne overnatting. Vi elsker å reise, og det vet vi at du gjør også. Derfor gjør vi det kjempelett å bestille hos oss. Hotels.com™ tilbyr hundretusenvis av overnattingssteder verden rundt og 90 lokale nettsteder på 41 språk.

Velg Språk
Hotels.com Hotel Price Index™ 2017
  • Hva er HPI?

Hotel Price Index™ (HPI™) fra Hotels.com™ er en unik global rapport om gjennomsnittspriser på overnatting på større reisemål rundt om i verden. Dette er en rapport vi har gitt ut i over ti år, og nå har vi fått skikkelig dreisen på det.

I 2004, det første året rapporten ble utgitt, satte vi indeksen til 100. Siden den gang har vi sporet oppholdene bestilt på alle de 90 Hotels.com-nettsidene, uansett stjernerangering og type overnattingssted. Enkelt forklart samler vi inn MYE informasjon, analyserer den og gjør den om til HPI slik at du kan se hvordan prisene endrer seg på favorittstedene dine, hvor du kan få mest for pengene, hvordan prisene utvikler seg i landet ditt og hvilke reisetrender du bør følge.

Hele vår HPI er basert på bestillinger på alt fra 1- til 5-stjerners kjedehoteller og uavhengige hoteller til selvbetjente overnattingssteder, bed and breakfasts og til og med trehytter (ja, det er helt sant!). Alle prisene du ser i HPI er det reisende faktisk betalte per rom per natt for to personer, inkludert skatter og avgifter. Her er det ikke snakk om gjetting og bruk av «annonserte» priser.

Det internasjonale omfanget av Hotels.com, både i antall kunder, overnattingssteder og reisemål, gjør HPI til et av de mest omfattende referansepunktene som finnes i bransjen.

Vi er stolte av at HPI er anerkjent som en fullendt rapport for betalte hotellpriser over hele verden, og at den brukes som et referanseverktøy av media, reisende, hotelleiere, finansanalytikere, investorer, turistbyråer og akademikere.

Vi behandler mange tall for å kunne gi deg disse resultatene, og nedenfor forklarer vi litt tydeligere hva hvert avsnitt inneholder og betyr.

Global indeks

Hvordan har prisene på overnatting endret seg globalt? Du tenker kanskje at svaret på dette spørsmålet er ganske selvinnlysende, og det er det også på sett og vis. Men det er ikke bare snakk om hvor mye folk har måttet ut med for en ferie eller forretningsreise. Vi kan se svingningene i Hotel Price Index på global og regional basis siden vi begynte med dette i 2004 (da indeksen ble satt til 100). Ved å følge prisendringene som en indeks, er det lett for både oss og deg å se endringene som finner sted rundt om i verden. Vi trenger ikke å ta i betraktning hva som skjer med valutakursene. Vi har brukt alle de relevante transaksjonene på Hotels.com i løpet av 2017, og vektet dem for å reflektere størrelsen på hvert marked.

Valuta

Siden Hva betalte norske reisende for overnatting i utlandet? viser deg hva norske reisende betalte i snitt for en overnatting per rom per natt (inkludert skatter og avgifter) i 2017 sammenlignet med 2016. Dette viser endringene i de faktiske prisene betalt av norske reisende, og gjenspeiler bevegelser i både valutakurser og priser på overnatting.

Siden Hva betalte reisende i Norge? ser på gjennomsnittsprisene betalt av utenlandske besøkende til Norge på bestillingsdagen. Prisene vises deretter i norske kroner – ettersom det er lettest å forholde seg til. På denne siden kan du også finne informasjon om gjennomsnittsprisen norske reisende betalte når de reiste i eget land.

Stjernerangeringer

Sidene Hvor kan jeg reise for maks 1000 kroner per natt?, Hvor mye er en stjerne verdt? og Hva var det beste stedet for rimelig luksus? viser deg hva norske reisende betalte i snitt for en overnatting på overnattingssteder med 1–5 stjerner i 2017 sammenlignet med 2016, og kan hjelpe deg å få mest mulig for pengene og å planlegge ut fra reisebudsjettet ditt.

Budsjetteringsverktøy

Siden Hva bør jeg budsjettere med? er et interaktivt infografikk-verktøy som gjør at du kan sammenligne gjennomsnittspriser i norske kroner betalt av norske reisende i større byer rundt om i verden. Finn ut hvordan du kan få mest mulig ut av reisebudsjettet eller sett opp en spareplan for å få feriedrømmen oppfylt.

Det er også verdt å vite at alle priser og prosentandeler som er oppgitt har blitt rundet opp eller ned til nærmeste hele tall.

Hvis du vil se rapporter i andre valutaer og språk, trenger du bare å klikke på menyen øverst på siden og endre land, eller du kan ta kontakt med oss.

Utdatert nettleser. Oppdater nettleseren din, slik at du kan se denne siden uten feil.