Om oss

Hotels.com er det naturlige valget når du skal finne overnatting. Vi elsker å reise, og det vet vi at du gjør også. Derfor gjør vi det kjempelett å bestille hos oss. Hotels.com™ tilbyr hundretusenvis av overnattingssteder verden rundt og 90 lokale nettsteder på 41 språk.

Velg Språk
Hotels.com Hotel Price Index™ 2017
  • Hva betalte norske reisende for overnatting i utlandet?

Filter by

Last ned den fullstendige analysen av byer.

Gjennomsnittlige priser per natt på hotell på 30 av de mest populære internasjonale reisemålene for norske reisende i 2017
Last ned Excel-fil
Dette betalte norske reisende i 2017

80 av de 100 mest populære reisemålene blant nordmenn opplevde en prisøkning

Mange markeder rundt om i verden hadde et rekordhøyt antall besøkende, så det er ingen overraskelse at de fleste stedene opplevde en prisøkning.  De fleste av topp 100-reisemålene for nordmenn lå i Asia og Europa. Selv om noen av reisemålene med mest valuta for pengene lå i Europa, var det også her de største prisøkningene fant sted.

  • Mest populære region for utenlandsreiser: Europa
  • Regionen som gir mest for pengene: Asia
  • Største gjennomsnittlige prisøkning: Moskva med +21%
  • Største gjennomsnittlige prisfall: Rio de Janeiro med -18%
London

Europa

En sterk euro mot den norske krona innebar at mange reisemål opplevde en prisøkning. Et svakere pund bidro imidlertid til å gjøre London til det meste populære reisemålet.

London opplevde et prisfall på 2 % for norske besøkende i 2017, og andre britiske byer som Manchester, Leeds og Aberdeen opplevde også prisfall. Interessant nok økte prisen i Liverpool og Edinburgh.

København var det nest mest populære valget for norske reisende, og her økte snittprisene med 4 % sammenlignet med 2016. Stockholm lå også på listen over de 5 mest besøke reisemålene. Reykjavik hadde den høyeste prisen samlet sett, og Helsinki den laveste.

 

Amsterdam

Spania gikk forbi USA som det nest mest besøke landet i verden i 2017, og nordmenn bidro med sitt her, med 13 reisemål på sin topp 100-liste.  Alfaz del Pi, Fuengirola, Benalmadena og Valencia hadde snittpriser på under 1000 kroner, mens Torremolinos, Madrid og Mallorca opplevde tosifrede økninger.

Barcelona opplevde en prisøkning på 9 %, og hadde også et turbulent år. Det ble vedtatt et midlertidig forbud mot bygging av nye hoteller i begynnelsen av 2017, og på slutten av året ble avstemningen om katalansk uavhengighet holdt. Begge disse faktorene kan påvirke prisene fremover.

I Amsterdam ble det også vedtatt en stans i byggingen av nye hoteller i store deler av byen, og dette, kombinert med en økning i antall besøkende, har bidratt til en 6 % økning i gjennomsnittsprisen i 2017.

Paris

Paris var det niende mest populære reisemålet for norske reisende, og selv om snittprisen i byen økte med litt under fem prosent, var den fortsatt ikke blant de 20 reisemålene i Europa der nordmenn betalte mest.

Tyrkia hadde de laveste gjennomsnittsprisene i Europa for norske reisende – prisene i Alanya sank med 6 % til 383 kroner per natt. Istanbul hadde en prisøkning på 6 %, men med 646 kroner per natt var det fortsatt reisemålet med nest best valuta for pengene.

Den greske turismen hadde et fantastisk år, og dette gjenspeiles best i gjennomsnittsprisene på Rhodos og Santorini, som økte med over 15 %. Norske besøkende i Hellas fikk likevel mye for pengene – Athen og Khania hadde snittpriser på under 1000 kroner per natt.

 

 Moskva

Moskva hadde den høyeste prisøkningen sammenlignet med 2016, med  en utrolig økning på 21 %. Byen var likevel fjerde beste på valuta for pengene, og denne prisøkningen kan være et resultat av at Moskva forbereder seg på å arrangere fotball-VM i 2018.

antallet besøkende til Tyrkia minket med mer enn 30 % i de elleve første månedene i året – etter flere terrorangrep og et kuppforsøk i juli. I tillegg til Alanya hadde den tyrkiske hovedstaden den laveste gjennomsnittlige hotellprisen i Europa. Antall besøkende til Aberdeen har også falt betraktelig etter nedgangen i oljeindustrien i Nordsjøen.

Hotellprisene i Frankrike falt også på grunn av sikkerhetstrusler, og især ble Paris rammet av dette.

Gjennomsnittspris i NOK betalt per natt av norske reisende på utvalgte europeiske reisemål i 2017 sammenlignet med 2016
New York

Nord-Amerika

Orlando ga mest for pengene, og Key West hadde den høyeste prisen for norske reisende i 2017

Den norske krona styrket seg mot dollaren, og prisene på flere reisemål i USA sank. De prisøkningene som fant sted var på under 10 %.

11 amerikanske byer sto på den norske topp 100-lista – en nedgang fra 12 i 2016. New York var den eneste byen på topp 10. Syv av disse byene var blant de 10 reisemålene der nordmenn betalte mest. Key West, Hollywood og New York hadde gjennomsnittspriser på over 2000 kroner per natt.

Både Los Angeles og New York hadde rekordmange besøkende, men dette var hovedsaklig takket være innenlandsreisende. Antallet utenlandske besøkende sank i 2017.

Orkanen Irma ga Florida hard medfart, og samtidig med uværet sank prisene i Fort Lauderdale. Orlando og Key West opplevde prisøkninger på henholdsvis 4 % og 2 %.

Gjennomsnittspris i NOK betalt per natt av norske reisende på utvalgte amerikanske reisemål i 2017 sammenlignet med 2016
Tokyo

Asia

Seks av de 10 laveste betalte prisene i verden ble registrert i Asia

Singapore hadde den høyeste snittprisen, mens Pattaya, Hanoi og Ho Chi Minh-byen ga mest for pengene. Norske besøkende kunne tilbrakt seks netter i Pattaya i 2017 for samme pris som én natt på reisemålet med høyest gjennomsnittspris, Key West.

Thailand ønsket velkommen 35 millioner besøkende, og var det mest populære landet i regionen for norske reisende, med seks reisemål på topp 100-listen.

Bali opplevde en gjennomsnittlig prisøkning på 19 % for norske reisende i 2017, og hadde en trøblete avslutning på året med utbruddet til vulkanen Gunung Agung. Dette førte til at besøkende uteble og at reisende ble strandet på flyplassen.

En sterk krone mot den japanske yenen innebar en nedgang i gjennomsnittsprisen for norske besøkende i både Tokyo og Kyoto.

Gjennomsnittspris i NOK betalt per natt av norske reisende på utvalgte asiatiske reisemål i 2017 sammenlignet med 2016
Marokko

Resten av verden

Norske reisende betalte 10 % mer for å overnatte i Sydney i 2017.

Flere internasjonale reisende besøkte Dubai i 2018, men konkurransen fra nyåpnede hoteller bidro til å begrense eventuelle prisøkninger (selv om gjennomsnittet forble det høyeste i pristabellen).

Rio de Janeiro kan se ut til å være på bedringens vei etter OL-feberen – snittprisen sank med 18 %.

Marokko var et annet land som nøt godt av rekordmange besøkende i 2017, og prisene i Marrakech forble de samme som i 2016.

Gjennomsnittspris i NOK betalt per natt av norske reisende på utvalgte internasjonale reisemål i 2017 sammenlignet med 2016
Utdatert nettleser. Oppdater nettleseren din, slik at du kan se denne siden uten feil.