Om

Hotels.com, L.P. driver Hotels.com™, et ledende nettsted for hotellbestillinger som har en lang rekke forskjellige overnattingssteder – alt fra internasjonale hotellkjeder og resorter med alt inkludert til lokale favoritter og B&B. Nettsiden har all den nødvendige informasjonen man trenger for å bestille det perfekte hotelloppholdet.

Velg Språk
Hotels.com Hotel Price Index™ 2016
 • Norge er i farta

Reiser til og innenlandsreiser i Norge: Et år med dundrende suksess og stabile hotellpriser

Den norske naturen med voldsomme fjell og fjorder har ført til en jamn økning i internasjonale besøkende. I tillegg har reiser innenlands økt de siste årene, muligens på grunn av Disneys store suksessfilm Frost, som hentet mye inspirasjon fra Norge. 2016 bærer preg av denne suksessen, ettersom turismen i Norge økte med mer enn 11 %.

En økning i antall bestillinger gjorde at reisende innenlands betalte mer for hotell i de fleste deler av Norge. Totalt betalte reisende mer for hotellrom i elleve av de 20 mest populære destinasjonene. Det interessante er at internasjonale reisende endte opp med å betalte 1 % mindre i gjennomsnitt for hotellrom i Norge i år sammenlignet med 2015.

 • Mest populære innenlandsdestinasjon: Oslo
 • Største gjennomsnittlige prisøkning: Sandefjord med +12 %
 • Største gjennomsnittlige prisfall: Sola med -14 %
 • Mest populære destinasjon for internasjonale besøkende: Oslo
 • Største gjennomsnittlige prisøkning: Bergen og Trondheim med +8 %
 • Største gjennomsnittlige prisfall: Stavanger med -9 %
Oslo

Hva norske reisende betalte for de topp 20 destinasjonene

 • Over hele landet betalte norske hotellgjester i gjennomsnitt 3 % mer enn i 2015.
 • Oslo, Trondheim og Bergen var de topp tre favorittdestinasjonene, og her var det en økning i gjennomsnittpris.
 • Norske reisende betalte minst i Sandnes, etterfulgt av Stavanger og Ålesund. Den største prisnedgangen var i Sola.
 • Blant favorittdestinasjonene betalte Norge mest for å bo i Sandefjord – den eneste destinasjonen som hadde en tosifret økning i 2016.
 • Tromsø var også med på å øke turismen i Norge, og tiltrakk seg over 30 % flere hotellovernattinger enn i 2015. På tross av dette var det bare en liten økning i den gjennomsnittlige prisen for hotellrom.

Filter by

Last ned den fullstendige analysen av 20 byer

Gjennomsnittlige priser per natt på hotell betalt av norske reisende i deres 20 mest populære innenriksdestinasjoner i 2016
Last ned Excel-fil
Gjennomsnittspris i norske kroner betalt per natt av norske reisende i utvalgte internasjonale destinasjoner i 2016 sammenlignet med 2015
Bergen

Hva internasjonale reisende betalte for de topp 10 internasjonale destinasjonene

 • Norge har hatt et rekordår for innenlands og internasjonal turisme i 2016 med en økning på mer enn 10 % på hotellovernattinger. Uansett, når man ser på landet som helhet betalte internasjonale hotellgjester 1 % mindre i gjennomsnitt enn i 2015.
 • Generelt betalte internasjonale reisende mer for hotellrom enn lokale gjester, men dette var ikke tilfellet i Norge i 2016, selv om prisforskjellen var marginal i forhold til 2015.
 • Oslo, Bergen og Ullensaker var øverst på topp 10-listen. Det var en prisøkning i de tre byene, og Bergen var destinasjonen på topp 10-listen som hadde den største prisøkningen.
 • De laveste gjennomsnittlige hotellprisene blant destinasjonene i topp 10 var i Trondheim, mens Stavanger hadde den største prisnedgangen.
«Norge hadde et fantastisk år for turismen, mye takket være den kraftige økningen i antall besøkende til Trondheim. Det er lett å skjønne hvorfor internasjonale turister kommer hit: Om du foretrekker bylivet i Oslo eller vill natur med snødekte fjell, dype skoger og krystallblå fjorder, har Norge noe for deg.» – Isabelle Pinson, Vice President EMEA, Hotels.com

Filter by

Last ned den fullstendige analysen av 20 byer

Average prices per night in hotels paid in the 20 most popular destinations for visitors to Norway in 2016
Last ned Excel-fil
Gjennomsnittspris i norske kroner betalt per natt av internasjonale reisende i utvalgte internasjonale destinasjoner i 2016 sammenlignet med 2015
Utdatert nettleser. Oppdater nettleseren din, slik at du kan se denne siden uten feil.