Om

Hotels.com, L.P. driver Hotels.com™, et ledende nettsted for hotellbestillinger som har en lang rekke forskjellige overnattingssteder – alt fra internasjonale hotellkjeder og resorter med alt inkludert til lokale favoritter og B&B. Nettsiden har all den nødvendige informasjonen man trenger for å bestille det perfekte hotelloppholdet.

Velg Språk
Hotels.com Hotel Price Index™ 2016
  • Introduksjon

Jeg blir ofte stilt spørsmålet “Hva vil du si er noen av de største endringene du har sett i reiselivsbransjen i det siste?” Hvis jeg hadde svart for mer enn et tiår siden, på det tidspunktet Hotel Price Index™ (HPI™) ble lansert, så ville svaret mitt inneholdt elementer som den første bølgen av reisende fra fremvoksende markeder, åpenhet rundt priser på internett og naturkatastrofene som alltid rammer forskjellige deler av verden. Og selv om alt dette fortsatt gjelder i dag, så har hendelsene i løpet av de siste 12–18 månedene uten tvil endret reiseverdenen på nytt, dog positivt nok med en generell vekst i reiselivsbransjen i bakgrunnen. I løpet av det siste året har vi fått oss en hel del overraskelser takket være store geopolitiske hendelser, valg og folkeavstemninger:

  • Det britiske folk valgte å stemme for å gå ut av EU, noe som førte til at pundet ble svekket og amerikanere og andre nasjonaliteter mest sannsynlig valgte å søke etter og bestille reise i større grad enn tidligere for å dra nytte av de gode prisene og gode tidene i London og andre britiske byer.
  • Det har vært en rekke hendelser i Europa, slik som flyktningkrisen og endringer i det politiske landskapet i mange land, ofte med fokus på immigrasjon og politikk som påvirker reisebransjen.
  • Det amerikanske presidentvalget og Trumps raske presidentordre om (og det amerikanske juridiske systemets like raske omgjøring av) immigrasjonslover rystet normene og forutsigbarheten ved internasjonale reiser til USA.
  • En beslutning om riksrettanklage i Brasil førte til en omkalfatring av regjeringen i et land som allerede kjemper med en ustabil økonomi som har gjort at privatpersoner har mindre penger til fritidsutgifter.

 

Utenom politiske beslutninger som har ført til endringer i økonomi og fri flyt av reise mellom landene, så har det samtidig vært en fremgang innenfor teknologien som gir brukerne bedre og raskere tilgang til reisetilbud og -informasjon. Jeg vil påstå det er tre faktorer som spiller inn her:

  • For det første utvikler selve hotellene seg i den retning at de nå kan tilby utvidet kontroll av fasilitetene på rommet, kommunikasjon med gjestene via mobil og nettbrett, fellesområder med høyhastighetsinternettilgang, adgang til rommet uten fysisk nøkkel og mye mer.
  • For det andre investerer store bedrifter innen nett- og app-løsninger, deriblant oss selv, hundrevis av millioner av dollar hvert år på teknologi som gir millioner av kunder verden rundt tilgang til enda bedre verktøy for søking og bestilling på alle typer enheter – så de lett kan reise hvor som helst og når som helst.
  • For det tredje gir stormskrittene vi gjør innenfor stordata og kunstig intelligens kundene muligheten til å benytte seg av tilpasset og relevant informasjon når og hvor de selv ønsker det.

Kanskje jeg også burde nevne et fjerde, mer fremtidsrettet, felt – et jeg tror vil være banebrytende: virtuell virkelighet. Det å kunne “stå ved bassenget” som egentlig er 2 000 mil unna tar dette med å drømme seg vekk til et helt nytt nivå.

Det som virkelig er spennende i tiden som kommer er at vi ser stor etterspørsel fra alle aldersgrupper og opphav. En av de mest interessante (og mest uforutsigbare) grupperingene er generasjon Y, som lett absorberer alt det nye som finnes der ute og faktisk på mange måter endrer hvordan reiser selges, deles og oppleves. Og når vi kikker fremover, så kan utvalget av romtyper forandre seg drastisk med den raske utvidelsen av tilbud innenfor ferieutleie fra steder som søsterselskapet vårt, HomeAway. De skaper nye og annerledes måter å reise og overnatte på. Dette fører til en stor økning i nye typer reiseopplevelser, og gir definitivt hotellbransjen økt konkurranse.

Når alt kommer til alt finnes det allikevel noen grunnleggende egenskaper ved reise som aldri kommer til å endre seg: Folk har lyst til å besøke andre steder! Og flere og flere får denne vandringslysten hvert år!

Vår Hotel Price Index (HPI) fortsetter å utvikle seg visuelt med mer nyttig informasjon om steder som har blitt utforsket i løpet av det siste året, endringene vi har sett gjennom de millioner av bestillinger vi har hatt på sidene våre og hvor mye reisende har betalt for opphold. Hvem vet … kanskje den neste HPI-rapporten vises i virtuell virkelighet med utskrivbare 3D-gjengivelser av de mest populære reisemålene. Drøm stort!

Johan Svanstrom

President, Hotels.com merker

Utdatert nettleser. Oppdater nettleseren din, slik at du kan se denne siden uten feil.