Om

Hotels.com, L.P. driver Hotels.com™, et ledende nettsted for hotellbestillinger som har en lang rekke forskjellige overnattingssteder – alt fra internasjonale hotellkjeder og resorter med alt inkludert til lokale favoritter og B&B. Nettsiden har all den nødvendige informasjonen man trenger for å bestille det perfekte hotelloppholdet.

Velg Språk
Hotels.com Hotel Price Index™ 2016
  • Hvor mye er en stjerne verdt?

Download the full list of cities analysed.

Den gjennomsnittlige prisen på et hotellrom betalt av norske reisende, sortert etter stjerner i populære destinasjoner i 2016
Download

Ser du etter en rimelig weekendtur, bare for å få en liten forandring, eller et luksusopphold for en spesiell anledning? Da burde du se på informasjonen vi viser her om pris sammenlignet med stjernerangering, slik at du kan få pengene til å strekke litt lenger. Hvis valuta for pengene for eksempel er viktigere enn beliggenhet, finnes det mange femstjernershoteller litt utenfor de mest populære områdene som kan bestilles for samme pris som lavere rangerte hoteller på mer kjente steder. Har du lyst på en oppgradering? Det å gå opp et stjernenivå koster ikke nødvendigvis like mye som man skulle tro. På motsatt hold kan du også spare litt på å gå ned et hakk, spesielt hvis fasilitetene som tilbys for den ekstra stjernen ikke er viktige for oppholdet ditt.

Tips: Se etter hoteller med gjesterangeringer som er mye høyere enn stjernerangeringen for å få fantastisk verdi for pengene.

Laveste gjennomsnittlige femstjernersovernatting for norske reisende: Riga (868 kroner per natt)
Femstjernersovernattingen med høyeste gjennomsnittpris for norske reisende: Reykjavik (4507 kroner per natt)

Lev luksuslivet

  • Bare 3600 kroner sto mellom den høyeste og laveste gjennomsnittlige prisen betalt for en enkelt natt på femstjernershoteller verden over i de mest populære byene for norske reisende. Reykjavik toppet listen med 4507 kroner per natt, etterfulgt av Firenze og Milano.
  • Bergen lå på topp-10 -listen over høyeste gjennomsnittpris, men Oslo ga bedre verdi for pengene i 2016.
  • De laveste snittprisene for femstjernershoteller fant man i Riga, Istanbul, Kuala Lumpur og Pattaya – reisemål som alle tilbød gjennomsnittspriser på under 1000 kroner per natt. For prisen for én natt på et femstjernershotell i Reykjavik kunne norske reisende overnatte fem netter på et tilsvarende hotell i Riga.
De 10 laveste gjennomsnittsprisene betalt av norske reisende i NOK per natt for femstjernershoteller i 2016
  • Budapest
De 10 høyeste gjennomsnittlige prisene betalt av norske reisende i NOK per natt for 5-stjernershoteller i 2016
Pattaya

Verdi og utvalg i firestjernerskategorien

  • Det var 26 reisemål i Asia og Europa som tilbød snittpriser for firestjerners overnatting på under 1000 kroner per natt, med Pattaya, Istanbul og Kuala Lumpur som de billigste.
  • Det var også en rekke kjente destinasjoner på denne listen, inkludert Bangkok, Berlin og Beijing.
  • Stavanger kom akkurat ikke med på listen med en snittpris på 1023 kroner per natt.
Orlando

Budsjettvennlige løsninger

  • På trestjernersnivået var det elleve reisemål som kunne tilby gjennomsnittpriser på 500 kroner eller mindre per natt. Det var vanskelig for norske byer å konkurrere på dette nivået, og spesielt Bodø, Lillehammer og Kristiansand lå i snitt fire ganger høyere enn dette prisnivået.
  • Det var flere eksempler på glimrende tostjernersvalg i 2016, med fem destinasjoner som hadde gjennomsnittspriser på under 200 kroner. Ho Chi Minh-byen, Kuala Lumpur og Bangkok var de laveste, mens norske destinasjoner tilbød mellom 550 og 900 kroner per natt. For en billig ferie i Europa var Budapest det beste valget, mens Orlando var USAs tilsvar.
Gjennomsnittlige priser betalt i 2016 for hotellrom i NOK av norske reisende per natt etter stjernerangering i utvalgte byer
Utdatert nettleser. Oppdater nettleseren din, slik at du kan se denne siden uten feil.