Om

Hotels.com, L.P. driver Hotels.com™, et ledende nettsted for hotellbestillinger som har en lang rekke forskjellige overnattingssteder – alt fra internasjonale hotellkjeder og resorter med alt inkludert til lokale favoritter og B&B. Nettsiden har all den nødvendige informasjonen man trenger for å bestille det perfekte hotelloppholdet.

Velg Språk
Hotels.com Hotel Price Index™ 2016
 • Hotellpriser norske reisende betalte verden rundt

Filter by

Last ned den fullstendige analysen av 100 byer.

Gjennomsnittlige priser per natt på hotell på 30 av de mest populære internasjonale reisemålene for norske reisende i 2016
Last ned Excel-fil
Norge: Nordmenn holder seg til Europa på tross av en svak prisøkning

Nordmenn dro ikke langt hjemmefra i år, ettersom 69 av 100 av deres favorittdestinasjoner var i Europa – skjønt i 22 ulike land. Det ble en smule dyrere for nordmenn å reise i 2016. Data fra HPI viser at de betalte mer for reiser i 80 % av de 100 mest populære destinasjonene sammenlignet med 2015.

På tross av stigende hotellpriser i Europa (kontinentet opplevde den høyeste tosifrede økningen), hadde regionen fortsatt noen av de beste tilbudene, sammen med Asia. Norske reisende betalte mer i 57 av 69 europeiske destinasjoner, men 24 av dem hadde fortsatt en pris per natt på under 1000 norske kroner.

«Selv om det var en svak prisøkning i Europa i år, har regionen til enhver tid på året fortsatt gode tilbud for nordmenn som vil komme seg bort. Det finnes mange gode tilbud på hoteller i Baltikum, som ligger tett på Norge, i tillegg til Storbritannia, Irland og Tyrkia. Med så mange ulike valgmuligheter hadde Europa noe for enhver smak i 2016.» – Isabelle Pinson, Vice President, EMEA, Hotels.com
 • Mest populære region for utenlandsreiser: Europa
 • Regionen som gir mest for pengene: Asia
 • Største gjennomsnittlige prisøkning: Reykjavik med +28 %
 • Største gjennomsnittlige prisfall: Istanbul med -26 %
Barcelona

Hva norske reisende betalte for de topp 100 internasjonale destinasjonene

Europa

 • Europa hadde ni av ti av de mest populære destinasjonene. London var favorittdestinasjonen, for norske reisende betalte mindre for overnatting der i 2016 på grunn av en liten nedgang i antall hotellbestillinger i tillegg fallet i pundet etter Brexit-avstemningen i juni. Likevel, hvis man ser på tallene fra juni til desember, hadde London en nedgang på 6 %. Alle de fire andre destinasjonene i Storbritannia på topp 100-listen hadde også en nedgang i denne perioden.
 • Den høyeste gjennomsnittlige prisøkningen var i Reykjavik og Dublin. Faktisk var den islandske hovedstaden den destinasjonen nordmenn betalte mest for i gjennomsnitt dette året. Island har opplevd en utrolig økonomisk forbedring siden finanskrisen i 2008, som førte til at landet sto stille økonomisk, og som påvirket turismen negativt.
Dublin
 • Irland har også hatt gode resultater for turismen i sommer, takket være suksessen til to store Hollywood-produksjoner som ble filmet i landet.
 • København og Stockholm var også blant topp fem hva gjelder popularitet, selv om prisene der økte. Når det gjelder Helsinki, økte den finske hovedstaden mer i pris enn de skandinaviske hovedstedene.
 • Baltikum er fortsatt en populær destinasjon. Den gjennomsnittlige prisen for et hotellrom i Riga og Vilnius var blant de laveste i Europa.
 • Turismen i Spania eksploderte i 2016, og det var hele 12 spanske destinasjoner i topp 100 – både i innlandet og øygruppene rundt. I gjennomsnitt betalte norske reisende mer for å bo på alle disse destinasjonene sammenlignet med 2015. Fuengirola og Alfaz del Pi var de billigste destinasjonene i landet, med en pris på under 800 kroner per natt. De dyreste destinasjonene var Barcelona og Marbella, begge med en tosifret økning.
 • Istanbul hadde den høyeste prosentvis nedgangen på grunn av at antallet besøkende til Tyrkia minket med mer enn 30 % i de elleve første månedene i året – etter flere terrorangrep og et kuppforsøk i juli. I tillegg til Alanya hadde den tyrkiske hovedstaden den laveste gjennomsnittlige hotellprisen i Europa. Antall besøkende til Aberdeen har også falt betraktelig etter nedgangen i oljeindustrien i Nordsjøen.
 • Hotellprisene i Frankrike falt også på grunn av sikkerhetstrusler, og især ble Paris rammet av dette.
Gjennomsnittspris i norske kroner betalt per natt av norske reisende på utvalgte europeiske destinasjoner i 2016 sammenlignet med 2015
Las Vegas

USA

 • Tolv byer i USA var på tross av den sterke dollarkursen på listen over topp 100 destinasjoner for norske reisende i 2016. Det førte til en høyere gjennomsnittspris for nesten alle destinasjoner bortsett fra to byer i det analyserte materialet.
 • Åtte amerikanske byer var på topp 10-listen over destinasjoner der nordmenn betalte høyest priser i 2016 – hvor Key West, Hollywood og New York var topp tre.
 • Kun New York var på listen over topp 10 internasjonale destinasjoner. Den langtstående favoritten har sett en økning i turisme de siste syv årene, og har tiltrukket seg fler enn 60 millioner besøkende i år.
 • Antall hotellbesøkende i Orlando minket i året som gikk, og dette var den destinasjonen i USA hvor norske reisende betalte minst i gjennomsnitt.
 • Las Vegas kunne tilby gode hotellpriser, og hadde rekordhøy turisme tredje år på rad med rett under 43 millioner besøkende i «Sin City».
 • Washington DC opplevde en liten økning i gjennomsnittspris for hotellrom per natt under valgåret i USA.
 • Chicago gikk derimot i motsatt retning, og var den eneste byen som hadde en liten nedgang i hotellpriser.
Gjennomsnittspris i norske kroner betalt per natt av norske reisende i utvalgte destinasjoner i USA i 2016 sammenlignet med 2015
Tokyo

Asia

 • Asia var svært populært, og kunne tilby norske reisende god valuta for pengene. 15 asiatiske destinasjoner fra ni ulike land kom på topp 100-listen i 2016. Alle utenom fire hadde en gjennomsnittspris per natt på under 1 000 norske kroner.
 • I Asia er det Thailand som kan skilte med den største suksessen innen turistindustrien, og det ventes rekordtall i 2016. Bangkok var den mest populære destinasjonen i Asia for norske reisende, men Pattaya hadde hotellrom til lavest gjennomsnittspris, til og med etter en liten prisøkning totalt. Gjennomsnittsprisen varierte på tvers av landene, ettersom Phuket falt nesten 4 %, mens Koh Samui økte med 12 %, noe som er den høyeste prosentvise økningen i regionen.
 • På grunn av en styrket yen mot den norske kronen hadde Tokyo også en gjennomsnittlig prisøkning på 12 %. Likevel var det i Singapore norske reisende betalte mest i regionen.
 • Ser vi i den andre retningen mot Seoul, Hongkong og Beijing, var det en prisnedgang, selv om den bare var på rundt 5 % for hver by.
Gjennomsnittspris i norske kroner betalt per natt av norske reisende i utvalgte destinasjoner i Asia i 2016 sammenlignet med 2015
Cape Town

Resten av verden

 • I Dubai er mer enn 40 % av hotellrommene i 5-stjernerskategorien. Derfor var gjennomsnittligprisene for hotell fortsatt høye, men på grunn av et relativt lite press på bestillinger, var økningen i pris svært liten.
 • Brasil hadde mer enn en halv million internasjonale turister under OL i sommeren 2016. De fikk også glimrende gjesteanmeldelser, med nesten 99 % positive tilbakemeldinger fra gjestene. Til tross for dette var 2016 også et år med politisk urolighet, økonomisk tilbakegang og bekymring rundt Zika-viruset. Derfor ble det bare en liten økning i hotellpriser i Rio de Janeiro.
 • Norske reisende betalte 10 % mer for å bo i Cape Town, og på grunn av lav kurs for den australske dollaren, falt prisene i Sydney.
Gjennomsnittspris i norske kroner betalt per natt av norske reisende i utvalgte internasjonale destinasjoner i 2016 sammenlignet med 2015
Utdatert nettleser. Oppdater nettleseren din, slik at du kan se denne siden uten feil.