Om os

Hotels.com er det rette sted, hvis du leder efter et sted at overnatte. Vi elsker at rejse, og det ved vi, du også gør. Derfor gør vi det nemt for dig at reservere hos os. Med hundredtusindvis af overnatningssteder i hele verden og 90 lokale hjemmesider på 41 sprog har Hotels.com det hele.

Vælg sprog
Hotels.com Hotel Price Index™ 2017
Blue Lagoon Geothermal Spa in Iceland
  • Hvad betalte danske rejsende for overnatningssteder i udlandet?

Filter by

Download den komplette liste over de analyserede byer

Gennemsnitlige hotelpriser pr overnatning i deres 30 mest populære internationale destinationer for danske rejsende i 2017
Download

Danske rejsende oplevede prisstigninger på 75% af deres 100 mest populære destinationer

Europæiske destinationer havde den højeste stigning, mens Asien fortsat gav størst værdi for pengene.

Et rekordstort antal besøgende på mange markeder rundt omkring i verden var med til at skabe højere gennemsnitspriser på globalt plan.

  • Mest populære udenrigsregion: Europa
  • Region, der tilbød mest værdi for pengene: Asien
  • Største gennemsnitlige prisstigning: Benalmadena med +18%
  • Største gennemsnitlige prisfald: Agadir at -16%
London

Europa

Europa var danskernes foretrukne valg og stod for to tredjedele af de mest populære destinationer

En styrket dansk krone i forhold til det britiske pund bidrog til, at London blev den mest populære oversøiske destination for danske rejsende i 2017. Der var et prisfald på 2% i den britiske hovedstad sammenlignet med 2016. Der var også en nedgang i priserne i Manchester, men gennemsnitspriserne i Liverpool og Edinburgh steg.

Tyskland var godt repræsenteret på listen over de 100 mest populære destinationer for danske rejsende – Berlin og Hamborg kom ind på henholdsvis en anden- og en tredjeplads, og 7 tyske destinationer havde en gennemsnitspris på mindre end 1.000 kr. pr. nat, hvoraf Bremen kunne tilbyde størst værdi for pengene. München oplevede en nedgang på 7% i priserne i 2017.

Paris var ganske vist den fjerde mest populære destination for danske rejsende, men selv med en prisstigning på 5% i 2017 var byen stadig ikke med på listen over de 20 europæiske destinationer med de højeste priser.

Spanien overhalede USA i 2017 og blev dermed det næstmest besøgte land i verden, og danskerne var også vilde med at rejse dertil. Landet havde 11 destinationer på danskernes liste over de 100 mest populære destinationer. Fuengirola gav størst værdi for pengene, selv med en prisstigning på 8%, og 8 spanske destinationer havde en gennemsnitspris under 1.000 kr. pr. nat. Benalmádena oplevede en prisstigning på 18% og Marbella 16%. Barcelona oplevede en turbulent slutning på året med uroligheder efter den catalanske afstemning om uafhængighed, og i starten af 2017 blev der indført et midlertidigt forbud mod at bygge nye hoteller i byen, hvilket sandsynligvis vil påvirke priserne i fremtiden.

Amsterdam

Amsterdam standsede også byggeriet af nye hoteller i store dele af byen, og denne mangel på udbud forbundet med en stigning i antallet af besøgende medførte en gennemsnitlig prisstigning på 7%.

Reykjavik var den destination, hvor danskerne betalte den højeste pris i Europa, mens andre nordiske hovedstæder var meget tættere på en gennemsnitspris på 1.000 kr. Af disse destinationer kom kun Stockholm med på listen over de 10 mest populære destinationer.

Tyrkiet var den destination, der gav størst værdi for pengene for danske rejsende i regionen, og De Baltiske Stater samt Polen havde også lave gennemsnitspriser.

Grækenland havde fantastiske resultater i 2017 med hensyn til antallet af besøgende, hvor Rhodos blandt andet oplevede en stigning i priserne på 10%, og danske besøgende i Moskva kunne også mærke en tocifret stigning i gennemsnitsprisen. Dette skyldes muligvis byens forberedelser som vært til VM i fodbold i 2018.

Gennemsnitspriser pr. nat betalt af danske rejsende på udvalgte europæiske destinationer i 2017 sammenlignet med 2016 (i danske kroner)
New York

Nordamerika

11 byer i USA er med på listen over danskernes 100 mest populære destinationer i forhold til 12 i 2016

New York er den eneste by i USA, der er med på toptilisten

Med et faldende antal udenlandske besøgende i USA og en styrket dansk krone i forhold til den amerikanske dollar holdt stort set alle prisstigninger sig under 10%. Kun Los Angeles skilte sig ud med en prisstigning på 12%, som ganske givet skyldes det rekordhøje antal besøgende i byen på 48 millioner.

Dele af Florida blev ødelagt af orkanen Irma i september, og Miami, Fort Lauderdale og Key West oplevede alle faldende gennemsnitspriser. Orlando havde en stigning på 2%, men forblev den by i USA med størst værdi for danske rejsende til en pris på 821 kr. Las Vegas lå også under 1.000 kr. pr. nat, men oplevede et faldende antal besøgende i løbet af året.

Gennemsnitspriser pr. nat betalt af danske rejsende på udvalgte nordamerikanske destinationer i 2017 sammenlignet med 2016 (i danske kroner)
Bangkok

Asien

Asiatiske destinationer udgjorde syv ud af 10 rejsemål med de laveste priser i 2017

Thailand var den mest populære destination i Asien for danske rejsende

Danske rejsende kunne overnatte 5 nætter i Pattaya i 2017 for den samme pris, som 1 overnatning kostede i Key West, der lå øverst på listen.

Samtlige 10 thailandske rejsemål blandt danskernes 100 mest populære destinationer havde et gennemsnit på under 1.000 kr. pr. nat. Phuket var en af de 10 mest populære destinationer, og Bangkok faldt akkurat uden for listen på en 11.-plads.

Udbruddet af vulkanen Agung i december havde en negativ indflydelse på Balis travle periode i slutningen af 2017. Gennemsnittet steg dog 7% for danske rejsende.

Den danske krone blev styrket i forhold til den japanske yen i 2017, hvilket kan have haft en indflydelse på prisfaldet på omkring 5% i Tokyo.

Hongkong blev kåret som den mest besøgte by i verden af internationale rejsende, og danske besøgende betalte i gennemsnit 8% mere i 2017.

Gennemsnitspriser pr. nat betalt af danske rejsende på udvalgte asiatiske destinationer i 2017 sammenlignet med 2016 (i danske kroner)
Sydney

Resten af verden

Danske rejsende betalte 5% mere for at overnatte i Sydney, og Australien oplevede generelt vækst i 2017

Et væld af hoteller blev åbnet i Dubai og holdt gennemsnitsprisen på samme niveau som i 2016, men et rekordhøjt antal internationale besøgende oplevede, at det var en af de destinationer med de højeste priser.

Marokko havde ligeledes rekordmange besøgende, og i Marrakech var der en stigning i gennemsnitsprisen på 6%.

Gennemsnitspriser pr. nat betalt af danske rejsende på udvalgte internationale destinationer i 2017 sammenlignet med 2016 (i danske kroner)
Forældet browser — Opdater venligst din browser, så du kan se siden korrekt.