Om

Hotels.com, L.P. driver Hotels.com™, der er en førende reservationshjemmeside, som tilbyder hundredtusindvis af hoteller i hele verden. På Hotels.com kan du finde alt fra internationale hotelkæder og resorter med alt inklusive til lokale favoritter og Bed & Breakfasts. Derudover får du alle de oplysninger, du har brug for, inden du reserverer det perfekte hotelophold. 

Vælg sprog
Hotels.com Hotel Price Index™ 2016
 • Danmark summer

Indenrigsrejser og internationale besøgende i Danmark: Endnu et år med et rekordstort besøgstal

Danmark har haft et rekordår for turismen i forhold til at tiltrække et større antal både danske og internationale rejsende, hvilket meget vel kan resultere i, at Danmark passerer det ”magiske tal” på 50 millioner overnatninger for 2016, når de endelige resultater er gjort op. I takt med at et større antal lokale og oversøiske besøgende udforskede de mest populære steder i Danmark, steg gennemsnitspriserne moderat for mange af de mest eftertragtede turismerelaterede hotspots. Dette var imidlertid ikke tilfældet landet over, eftersom en række danske favoritter faktisk oplevede lavere gennemsnitspriser dette år, til stor glæde for de besøgende.

 • Mest populære indenrigsdestination: København
 • Største gennemsnitlige prisstigning: København med +7%
 • Største gennemsnitlige prisfald: Esbjerg med -10%
 • Mest populære destination for internationale besøgende: København
 • Største gennemsnitlige prisstigning: København med +7%
 • Største gennemsnitlige prisfald: Esbjerg med -10%
“Ligesom resten af Skandinavien fortsatte Danmark med at øge sin tiltrækningskraft for internationale rejsende gennem en række velgennemtænkte marketingkampagner, der satte fokus på Danmarks mange tiltalende egenskaber, hvilket førte til en større international opmærksomhed og øgede begejstringen for indenrigsrejser.” – Isabelle Pinson, Vice President for EMEA-regionen hos Hotels.com
København

Det betalte danske rejsende i deres 15 mest populære indenrigsdestinationer

 • Danske rejsende betalte mere i ni af deres 15 mest populære indenrigsdestinationer i 2016 , mens priserne faldt for de andre seks. Ser man på landet som helhed, betalte danske hotelgæster 1% mere i gennemsnit end i 2015.
 • Kun to destinationer havde en gennemsnitspris på mere end 1.000 kr.: Skagen og København. Begge byer registrerede også den højeste procentvise stigning. Derudover var hovedstaden den mest populære indenrigsdestination for danske rejsende, efterfulgt af Aarhus, der i 2017 er en af Europas Kulturhovedstæder.
 • Blandt top 15 oplevede Fredericia den laveste gennemsnitlige prisstigning, og derefter kom Horsens og Kolding, mens Esbjerg kunne rapportere om det højeste fald.

Filter by

Download den komplette liste over de analyserede 15 byer

Gennemsnitlige hotelpriser pr overnatning danske rejsende betalt i deres 15 mest populære indenlandske destinationer i 2016
Download
Gennemsnitlig betaling pr. overnatning for danske rejsende på udvalgte danske destinationer i 2016 sammenlignet med 2015 (i kr.)
Skagen

Det betalte danske rejsende på deres 15 mest populære danske destinationer

 • HPI-data viser, at internationale rejsende generelt betaler mere for deres hotelværelser end lokale gæster, og det var bestemt tilfældet for Danmark i 2016, men forskellen var lille; i gennemsnit 67 kr. pr. overnatning. Forskellen kan forklares med vekselgebyrfaktorer samt kaliberen og placeringen af de hoteller, de besøgende har en tendens til at vælge.
 • Antallet af internationale besøgende steg i 2016 i forhold til 2015, men den gennemsnitlige pris, de internationale rejsende betalte, steg kun i syv af de 15 mest populære byer, og stigningerne holdt sig under 10%. Ser man på landet som helhed, betalte oversøiske gæster kun 1% mere i gennemsnit end i 2015.
 • København var den mest populære destination i landet og var også den by, der oplevede den højeste procentvise stigning, efterfulgt af Odense, Skagen og Helsingør.
 • Esbjerg registrerede det eneste tocifrede procentvise fald i landet, men både Glostrup og Vejle kunne også registrere fald.
 • Ti destinationer havde et gennemsnit på mindre end 1.000 kr. pr. overnatning, med Fredericia, Horsens og Kolding som de tre laveste.
 • Billund var den destination blandt top 15, hvor internationale besøgende betalte mest.

Filter by

Download den komplette liste over de analyserede 15 byer

Gennemsnitlige hotelpriser pr overnatning betalt i de 15 mest populære destinationer for besøgende til Danmark
Download
Gennemsnitlig betaling pr. overnatning for Internationale besøgende på udvalgte danske destinationer i 2016 sammenlignet med 2015 (i kr.)
Forældet browser — Opdater venligst din browser, så du kan se siden korrekt.