Om

Hotels.com, L.P. driver Hotels.com™, en ledande onlinebokningsspecialist som erbjuder hundratusentals boenden i hela världen, från internationella hotellkedjor och all inclusive-resorter till lokala favoriter och bed & breakfasts med all information du behöver för att boka din perfekta vistelsen.

Välj språk
Hotels.com Hotel Price Index™ 2015
  • Sverige lockar

ø
Ökning
Minskning
Oförändrad

Ladda hem hela listan med städer

Snittpriset per natt på de 20 mest populära destinationerna i Sverige 2015
hämta

Här ser du snittpriset betalat per natt på de 20 populäraste destinationerna i Sverige bland både svenska och utländska resenärer 2015. Priset konverterades till svenska kronor på bokningsdagen.

Med tanke på hur svag den svenska kronan har varit är det inte så konstigt att antalet utländska övernattningar i Sverige ökade med över 10 procent 2015, vilket är mer än dubbelt så mycket som snittet i Europa. Norge och Tyskland var de största marknaderna, då resenärer från dessa länder fann att deras reskassa räckte lite längre i Sverige. Tack vare detta steg snittpriset för hotellnätter med bara tre procent.

Antalet totala övernattningar i Sverige steg med sju procent, mycket tack vare att många svenskar valde att stanna hemma istället för att resa utomlands. De största ökningarna sågs i storstadsregionerna i Stockholms län, Västra Götaland och Skåne.

Det var blandade resultat bland de populäraste destinationerna och ungefär hälften steg och hälften sjönk. Alla förändringar var mindre än tio procent, och det fanns fortfarande gott om destinationer med snittpriser på under 1 000 kronor per natt.

Halmstad sjönk mest i procent medan Malmö hade listans lägsta snittpriser, och såg en prissänkning trots det ökade antalet besökare i Skåne.

Stockholm och Göteborg hade både ökade antal besökare och ökade snittpriser. Göteborg hade den högsta prisökningen av de 20 populäraste destinationerna, medan Visby hade högst betalade priser i gruppen.

  • Ostermalm
Snittpriset per natt betalat av både svenska och utländska resenärer i Sverige 2015 jämfört med 2014

Resmål 2015 2014 Ändring i %
Visby 1,402 1,401 0%
Göteborg 1,287 1,180 9%
Stockholm 1,273 1,224 4%
Halmstad 1,142 1,227 -7%
Malmö 928 952 -3%

Din browser är för gammal – uppdatera din browser för att visa sidan ordentligt