Om

Hotels.com, L.P. driver Hotels.com™, en ledande onlinebokningsspecialist som erbjuder hundratusentals boenden i hela världen, från internationella hotellkedjor och all inclusive-resorter till lokala favoriter och bed & breakfasts med all information du behöver för att boka din perfekta vistelsen.

Välj språk
Hotels.com Hotel Price Index™ 2015
  • Om HPI

Hotels.coms™ Hotel Price IndexTM (HPITM) är en regelbundet återkommande rapport om hotellpriser på större destinationer över hela världen.

HPI baseras på bokningar som utförts på Hotels.coms sidor, och de priser som visas är de priser som kunder faktiskt betalat per rum och natt, inklusive skatter och avgifter, snarare än priser som annonserats. HPI startade 2004 och startindex sattes till 100. Det omfattar alla bokningar och alla stjärngraderingar, från 1 stjärna till 5 stjärnor.

Tack vare Hotels.coms globala räckvidd i fråga om antal kunder, hotell och destinationer, är Hotel Price Index ett av branschens mest omfattande riktmärken. Detta index inkluderar både kedjor och oberoende hotell, såväl som hotell med självhushåll och bed & breakfasts.

HPI anses vara en avgörande rapport över hotellpriser som betalats runtom i världen, och används som referensverktyg av media, hotellpartner, finansanalytiker, investerare, reseorganisationer och inom akademin.

Globalt index

På sidan Hotel Price Index världen över visas rörelserna i Hotel Price Index globalt och regionalt sedan 2004. HPI sammanställs av alla relevanta transaktioner på Hotels.com under den analyserade perioden, och avvägs för att reflektera varje marknads storlek. Genom att representera hotellprisändringar som ett index kan Hotels.com framhäva faktiska rörelser i pris som kunder betalat, utan att skillnader i valutaväxling påverkar resultatet.

Valuta

Sidan med priserna svenska resenärer betalade världen över visar de hotellpriser per rum och natt som resenärer från Sverige betalade under 2015 jämfört med 2014. Här visas ändringen i verkliga priser som svenska kunder betalat, vilket avspeglar variationer i både växelkurs och hotellpriser.

Sidan Sverige i fokus täcker de hotellpriser som betalats i Sverige av alla resenärer, både svenska inrikesresenärer och internationella resenärer. De har konverterats till svenska kronor vid bokningstillfället.

Alla hotellpriser och procentsatser som anges har avrundats uppåt eller nedåt till närmaste heltal.

Mer information kommer att läggas till under de kommande veckorna, så se till att komma tillbaka för att ta del av mer data och insikter om andra ämnen.

Det finns även rapporter med andra valutor och på andra språk via landsmenyn högst upp på sidan. Du kan även kontakta oss. Delta i diskussionen på Twitter med #HotelExperts.

Din browser är för gammal – uppdatera din browser för att visa sidan ordentligt