Om

Hotels.com, L.P. driver Hotels.com™, en ledande onlinebokningsspecialist som erbjuder hundratusentals boenden i hela världen, från internationella hotellkedjor och all inclusive-resorter till lokala favoriter och bed & breakfasts med all information du behöver för att boka din perfekta vistelsen.

Välj språk
Hotels.com Hotel Price Index™ 2015
  • Introduktion

redigerades 25/02/2016

Efter 25 års verksamhet på Hotels.com™ vill vi passa på att tacka våra kunder, som ständigt inspirerat oss till att hitta nya utmaningar och aldrig nöja oss med att vara lagom. Vår spännande och uppfinningsrika bransch är på ständig tillväxt, och vi går själva i täten för utvecklingen. Den här utgåvan av vår Hotel Price Index™ fångar upp några av de trender, förändringar och överraskningar som inspirerar oss att söka upp nästa destination.

Även om den rådande världsekonomin, väderkatastrofer och tragiska internationella händelser låter ana ett minskat resande både inrikes och utrikes, så förblev marknaden stark för resor till populära globala destinationer. Till exempel betalade européerna och latinamerikanerna mer för resor till alltid lika populära städer i Florida, som Orlando och Lake Buena Vista, medan nordamerikanerna spenderade mer av sina reskassor på resor till Kina och Irland.

Precis som vädret var valutakurserna oförutsägbara och ibland tumultlika. Den amerikanska dollarn steg i värde mot de flesta av världsvalutorna under 2015, och amerikaner på utlandsresa har därför haft råd att lägga mer tid och pengar på sina resmål. Trots att andra valutor har sjunkit i värde och internationella utrikesresor blev ganska mycket dyrare så såg vi totalt sett ännu ett rekordår för globalt resande 2015.

Det fanns vissa nyckeltrender som fortsatte att samla momentum, skapa nya möjligheter och omvandla landskapet:

  • Valmöjligheter låg högst upp på agendan vad gällde hur resenärer bokade, när de bokade, hur de betalade och vart de reste. Ett utmärkt exempel är hur Cuba öppnades upp för amerikanska resenäreer i år, och Apple Pay som växte fram som ny betalningsmetod online.
  • Millenniegenerationens del av resekakan fortsatte att växa och inspirerade integrering av individualisering, insyn, teknologi och sociala medier i alla faser av reseupplevelsen.
  • Tack vare avslappnade visumregler och attraktiva valutakurser i många populära länder blev utrikesresor lättare och mer tillgängliga än någonsin.
  • Trafik och bokningar via mobila enheter fortsätter att öka och motsvarar på vissa platser över hälften av totalvolymen.
  • Kultur- och sporthändelser inspirerade oss att resa mer än någonsin, och det är tydligt att vi vill delta och uppleva och inte bara vara passiva konsumenter framför teven eller via mobilen.

Som de brukar säga i en av mina amerikanska favoritserier “Friday Night Lights”, så är det ingen tid att stå och se på – ge dig ut på planen, ge dig in i matchen och res!

Johan Svanström

President, Hotels.com

Din browser är för gammal – uppdatera din browser för att visa sidan ordentligt