Om

Hotels.com, L.P. driver Hotels.com™, et ledende nettsted for hotellbestillinger som har en lang rekke forskjellige overnattingssteder – alt fra internasjonale hotellkjeder og resorter med alt inkludert, til lokale favoritter og B&B. Nettsiden har i tillegg all den nødvendige informasjonen man trenger for å bestille det perfekte hotelloppholdet.

Velg språk
Hotels.com Hotel Price Index™ 2015
  • Introduksjon

Når Hotels.com™ nå feirer 25 år, så vil vi gjerne takke alle de millionene av kunder vi har hatt for å ha inspirert og utfordret oss til å fortsette å utvikle oss og aldri slå oss til ro med at vi er gode nok som vi er. Vi står i forgrunnen av en spennende bransje som fortsetter å vokse, utvikle seg og fornye seg. Denne utgaven av vår Hotel Price Index™ viser noen av trendene, endringene og overraskelsene som gjør at vi alltid er på utkikk etter vårt neste reisemål.

Selv om økonomiske forhold, værrelaterte omstendigheter og tragiske internasjonale hendelser kunne ha ført til en nedgang i både innenlands- og utenlandsreiser, har antall reiser og priser til og fra populære destinasjoner i verden holdt seg på et godt nivå. For eksempel brukte europeere og sør-amerikanere mer på reiser til og fra populære byer i Florida som Orlando og Lake Buena Vista, mens amerikanerne på sin side brukte mer på reiser til steder som Kina og Irland.

På samme måte som været, har svingningene i valutakursene vært uforutsigbare og tidvis kaotiske. Siden den amerikanske dollaren har steget i verdi sammenlignet med de andre store valutaene i verden, har amerikanske utenlandsreisende kunne bruke mer tid og penger på sine reisemål. Og mens andre valutaer har falt og gjort at utenlandsreiser for mange har kostet mer enn før, så har vi likevel hatt et nytt rekordår for global reisevirksomhet i 2015.

Videre var det flere viktige trender som fortsatte å gå i samme retning, noe som har skapt nye muligheter og endret landskapet vi opererer i:

  • Valgmuligheter var stadig viktigere når reisende vurderte hvordan de skulle bestille, når de skulle bestille, hvordan de skulle betale og ikke minst hvor de skulle bo. Gode eksempler er ting som at Cuba har blitt åpnet for besøkende fra USA, eller at man nå kan betale på nett med Apple Pay.
  • Generasjon Y fortsatte å gjøre seg gjeldende på det globale reisemarkedet, og er en inspirasjonskilde til mer personlig tilpassede tjenester, bedre teknologi, større gjennomsiktighet, idéen om å overnatte hjemme hos noen, og ikke minst bedre integrasjon med sosiale medier på alle stadier av reisen.
  • Færre visumrestriksjoner, i kombinasjon med gode valutakurser i mange populære land, gjorde det enklere enn noensinne å reise til utlandet.
  • Mobiltrafikk og -bestillinger fortsetter å stige, og utgjør noen steder over halvparten av det totale volumet. Raskt og enkelt forbruk via mobil.
  • Kultur- og sportsarrangementer førte til mer reisevirksomhet enn noensinne, ettersom vi har klare ambisjoner om å delta i og oppleve dem der de foregår, i stedet for å bare se dem på TV- eller mobilskjermen.

For å låne et uttrykk fra et av mine favorittprogrammer på amerikansk tv, “Friday Night Lights”, så har tiden aldri vært mer inne for å komme seg bort fra sidelinjen, ut på banen og inn i kampen – og reise!

Johan Svanström

President, Hotels.com Brand

Utdatert nettleser. Oppdater nettleseren din, slik at du kan se denne siden uten feil.